Ny veiledning fra Statens Legemiddelverk/Helsedirektoratet til norske leger om medisinsk cannabis

I høst laget Statens Legemiddelverk og Helsedirektoratet en ny veiledning som skal gjøre det enklere for norske leger å vite hvordan de skal gå frem ift. medisinsk cannabis til sine pasienter. Hvis du er i en situasjon hvor din fastlege eller spesialist virker veldig skeptisk og/eller redd for å snakke om denne medisinen oppover i systemet kan det være en god ide å gjøre hun eller han oppmerksom på dette.

Lenke til sak fra tv2.no, med kommentar fra Sigurd Hortemo i Statens Legemiddelverk. «Nå blir det enklere for norske leger å gi medisinsk cannabis»

Lenke til beskrivelse av veiledningen fra Statens Legemiddelverk «Behandling med medisinsk cannabis innenfor dagens regelverk»

NORMAL, en organisasjon for fornuftig regulering av cannabis har skrevet litt mer utfyllende om godkjenningsfritak osv. på sine sider her.

Folkeopplysningen på NRK tar for seg cannabis

Folkeopplysningen sjekker ut hvor farlig det er å bruke cannabis. Fører hasj bare til batikk, eller også til lavere IQ, schizofreni og psykose? Programleder Andreas Wahl møter forskeren på Politihøgskolen som vil ha hasj på polet, og justisministeren som ikke engang vil tenke tanken.

Foredrag i Oslo/Stavanger blir desverre avlyst!

I går kveld fikk vi veldig kjedelige nyheter fra Brian Onbek i Nederland. For et par dager siden fikk han beskjed om at han må møte på Justisdepartementet i Nederland for å forklare hva bedriften hans holder på med. Møtet finner sted på fredag, samme dag som han skulle dratt avgårde til Oslo. Dette gjør det umulig for han og kona å komme til Norge denne helgen.

De har drevet helsekostbutikken sin i en årrekke uten problemer ifra myndighetene. Cannabis er som kjent lovlig, dog strengt regulert, i Nederland. De tar nå kontakt pga. forsendelser som har blitt stoppet i utlandet for et par år siden. Det er desverre en sannsynlighet for at dette vil tvinge Brian til å slutte og sende pakker utenfor landets grenser, som igjen vil gjøre det vanskeligere for folk rundt om i Europa å få tak i cannabisolje med høy kvalitet enn så lenge.

Vi håper at høringen på fredag går bra for Brian og hans familie.

Vi vil også prøve å spikre et par nye datoer for å arrangere foredrag på så fort som mulig, ikke skift kanal!

I media: kronikk i Aftenposten og reportasje på TV Vest

Sofie Haughom (fysioterapeut/smertepasient) og Dagfinn Haarr (lege, spesialist i allmenn- og samfunnsmedisin) skriver en kronikk i Aftenposten 2. mars med tittelen «Marihuana er effektiv medisin».

Det er nå på høy tid at cannabinoidmedisin løftes bort fra bakgater og hemmelige nettsider og inn i helsevesenet der den hører hjemme. Å gi alvorlig syke mennesker et så verdig liv som mulig, bør settes høyt, også når dette krever behandling med medisinsk marihuana.

Kronikken kan du lese på Aftenposten sine nettsider.

TV Vest

I fjor laget TV Vest to små reportasjer hvor de fikk et innblikk i livet til smertepasient «Kevin» sine utfordringer med norsk helsevesen. 1 mars kom det en oppfølger hvor de blir med «Kevin» til Nederland for å hente cannabis på lovlig vis. Reportasjen kan du se på TV Vest sine sider.

Screenshot_2016-03-08_13-00-03

Foredrag om cannabisolje i Oslo og Stavanger!

Screenshot_2016-03-08_13-43-45

Første arrangement vil være på Litteraturhuset i Oslo, fredag 18. mars kl. 19.00. Dagen etterpå, lørdag 19. mars, vil foredraget finne sted på Sølvberget (Møteplassen) i Stavanger kl. 14.00.

Den siste tiden har det vært flere og flere saker i media som handler om cannabis i medisinsk sammenheng. Det kan være vanskelig å vite hvilke historier man skal tro på. Er det virkelig slik at denne planten er en glimrende medisin, eller er alt dette oppstyret kun en global sniklegaliseringskampanje?

Heldigvis kommer Brian Onbek fra Nederland for å fortelle oss sin historie. Han og kona driver en helsekostbutikk hvor de lager og selger konsentrert cannabisolje til mennesker over hele verden. Brian er verken lege eller forsker, men han har erfart hvordan denne oljen har virket for tusenvis av mennesker.

Foredraget vil vare i ca. to timer inkludert pause. Etterpå vil det være anledning for alle å stille spørsmål direkte til Brian som sammen med sin kone driver //wwworg/.

Vel møtt!